Ga naar de inhoud

Over Ons

FcOPtiek goirle

Fotoclub Optiek werd in augustus 1978 opgericht door Rinus van Boxtel. Het werd een echte zwart/wit club met leden die het leuk en boeiend vonden om datgene wat ze gefotografeerd hadden zelf te ontwikkelen en af te drukken in de natte doka.  De club groeide uit tot een begrip in Goirle.

Iedere week, op donderdag, is er in de Wildacker in Goirle clubavond. Men bespreekt dan de techniek van het fotograferen en soms trekt men er op uit om op locatie te fotograferen.

Per seizoen zijn er 7 (onderlinge) competities, die gejureerd worden door collega-fotoclubs en door amateur- of beroepsfotografen. Aan het einde van het seizoen wordt de fotograaf van het jaar gekozen.

Een traditie is de “Rode draad”. Deze gaat als volgt: De eerste fotograaf maakt een foto, mag in zwart/wit of in kleur, hierna wordt de foto ingeleverd bij de coördinator. Deze geeft de foto aan de volgende fotograaf die een vervolg foto maakt. Is dat gedaan dan levert hij/zij de foto in bij de coördinator en zo gaat het verder. Zo ontstaat er door één van ieder fotograaf ingeleverde foto, een fotoverhaal dat aan het einde van het seizoen gepresenteerd wordt.

De “Rinus Trofee” is een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt aan degene die ‘Het Brabants Landschap’, in de geest van Rinus van Boxtel, het mooist op de gevoelige plaat heeft vastgelegd.

Uiteraard is door de ontwikkeling van de fotografie, de procedure om te komen tot zwart-wit foto’s veranderd. De digitale fotografie heeft ook binnen Fotoclub ‘Optiek’ zijn intrede gedaan. Vanaf eind 2023 gaan we ons meer toeleggen naar een fotoclub waar ook de kleurenfotografie een belangrijke plaats gaat innemen. Daarnaast gaan we ook de begeleiding van beginnende fotografen als belangrijke activiteit inplannen.

Ieder jaar hebben wij een expositie in het 3de weekend van maart, met door de leden met passie gemaakte foto’s.  Fotoclub ‘Optiek’ wil zich graag blijven onderscheiden van andere fotoclubs.

Kortom, Fotoclub ‘Optiek’ is een actieve club. Fotograferen is belangrijk, maar ook belangrijk is het gezellige samenzijn en delen van elkaars interesses als het gaat over fotografie.

Het bestuur

Voorzitter: Hans Haverkamp
Secretaris: Kees van Boxtel
Penningmeester: Fred Rokven

Ons emailadres is: info@fcoptiekgoirle.nl

Neem contact op indien U geinteresseerd bent in de club. We hebben plaats voor nieuwe leden.

Elke donderdag bijeenkomst

Belangstelling voor de club

Stuur een email via dit formulier en we beantwoorden met meer informatie!